Kerstins blogg om lite av varje

– men mest muddar

Nytt garn och gamla stickningar

Posted by Kerstin på söndag, september 9, 2007

 

Förra söndagen råkade jag förrirra mig in på Garnkorgen och kom ut igen med två härvor från Fyberspates Lace Yarn för 100 kr styck. Som vanligt var Maria snabb med leveransen,  jag hade garnet hemma hos mig på tisdagkvällen. Tror att klockan var mellan 10-11 på kvällen när jag gjorde min beställning så både posten och Maria måste ha varit på språng.

Det är riktigt spetsgarn med 1200m/100g, mycket mjuka och härliga. Den först härvan (Redorange – plum) är sig rätt likt på bilden men det andra ser visst mer blått ut än den ljusa ljunglila färgen som det är (Heather – stone). Vissa färger är svårare än andra att få fram på foto och lila verkar vara en av dem. Har inte riktigt bestämt vad det ska bli av dem, annat än att det ska bli sjalar förstås. Har nystat upp Heater-stone och stickat några provlappa. Det lutar nog åt att det ska bli en sådan här , eller i alla fall något liknande. Jag vill inte starta något allt för komplicerat med detta tunna garn, min Mystery Stole 3 i Merinosilke är fortfarande på första ledtråden och den andra är halvvägs in på ledtråd 5.

Jag hade med mig den naturfärgade härvan med Merinosilke (köpte från Garnhärvan ) till jobbet förra veckan för att visa och det fungerarar bra som terapi kan jag meddela, efter ett hårt möte hjälper det att stå och klappa garnet lite så blir man mycket lugnare. Man kanske alltid skulle ha en korg med garn på jobbet 🙂 .

Efter alla de senaste inköpen kände jag att det var tid att göra färdigt några gamla projekt. Mata Hari strumporna som har varit 1 socka och ett resår sedan i våras är nu klara, alpaca-halsduken som jag stickade på Tysklandsresan ligger nu på blockning och Feather and Fan sjalen har jag repat upp ett par decimeter på eftersom jag upptäckte att jag stickat avigt på rättan på två ställen.  Man ska inte sticka svarta sjalar i ett mörkt rum efter middag med vin!

 

Halsduken kommer på bild när den är färdigblockad.

Annonser

6 svar to “Nytt garn och gamla stickningar”

 1. queenmudd said

  Vilka kloka tankar och goda råd! Själv har jag ett filtat penställ som jag brukar klappa lite. Ikväll ska jag sticka med andra färger än svart efter vinintaget och jag föll också för Fyberspates, det plommon-rosa. Funderar även på att avsluta en kofta som är nästan klar, det är ju bara att acceptera att det är koftväder i antåg.

 2. Kerstin said

  Ja jag önskar att jag alltid följde mina egna råd. 🙂
  Kanske ska jag försöka mig på en kofta till vintern, har inte riktigt hunnit dit ännu.

 3. Anki S. said

  Ja man får verkligen sina varor alldeles fantastiskt snabbt när man handlar hos Garnkorgen, hon vet och förstår vår längtan… men det är väl så oss yarnoholics emellan 🙂

 4. Hanna said

  Hej,

  Ramlade in på din blog via stickamera och såg att vi köpt samma garn. Jag köpte nämligen också Fyberspates röda nystan för att sticka en sjal. Fast jag tänkte sticka denna:

  http://www.purlescence.co.uk/item–Alice-s-Cheshire-Cat-stole–patt_story_alice_stole.html

  Ha det bra

 5. Mia Ringius said

  Hej vilka fina möster du och dina kompisar så generöst länkar till! Jag har tittat på Chesire Cat Stole och blev helförtjust. Jag har plommonfärgat silkgarn som jag väntat på inspiration till och nu tror jag att jag hittat den! Och vilket fiffigt sätt att sticka med pärlor, underbart.
  Jag undrar om du stickat sjal i det stickmönstret som du länkar till vid Heather-stone garnet. Hur stickar du i så fall den? Börjar du uppe i nacken, nerifrån eller uppifrån? Hur går minskningar resp ökningar till? Mycket tacksam om du tog dig tid att svara. Mia

 6. Kerstin said

  Anki S: Ja det är nog så att hon förstår oss.

  Hanna: Tack för länken till Cheshire Cat Stole! Det ser mycket intressant ut. Är alltid på jakt efter Stole-mönster eftersom de fungerar bäst när man inte är så lång, trekantssjalar blir gärna lite väl långa.

  Mia Ringius: Tack för den trevliga kommentaren! Jag har inte börjat på sjalen ännu men den kommer att bli rektangulär, så jag börjar i en sidan och stickar så långt som jag vill ha sjalen.

  Har använt samma mönster till en halsduk, längre, smalare och i Drops Alpaca, det finns en bild på halsduken i posten https://kerstinsblogg.wordpress.com/2007/06/17/mystery-stole-3/. Hoppas det ger dig en uppfattning om hur det kommer att se ut, det är ett mycket enkelt mönster.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: