Kerstins blogg om lite av varje

– men mest muddar

Knitty stickningar

Posted by Kerstin på söndag, juli 20, 2008

Månadens sockor Pomatomus är klar. Jag stickade dem i ett av de Cherry Tree Hill Supersock Potluck garner som jag skickade efter från Garnkorgen i våras (tror jag det var). Stickade med 2mm stickor och det blev lagom. Gillade verkligen att sticka med det här garnet och mönstret var roligt att sticka, men om jag ska sticka det igen ska jag försöka hitta någon lösning för att inte omslagen ska bli så tydliga, det känns lite glest på sina ställen, jag stickar rätt löst också och det gör det ju inte bättre. Kommer ihåg att det här mönstret var ett av dem jag tittade på när jag började sticka strumpor och jag tänkte att dessa kommer jag aldrig att klara att sticka. Nu när jag tittade på mönstret kändes det inte alls svårt. Fast jag fick repa lite på något ställe på den första strumpan men det berodde mest på att jag inte kollade mönstret så noga. 🙂

***

Började med en Seascape Stole från Knitty.com Summer2008 under semestern. Stickar den med det mörklila Grignasco MerinoSilk som jag köpt från Garnhärvan. Är inte säker på att min version blir en Stole den kanske blir lite väl smal för det (nej jag har inte stickat någon provlapp, det är så tråkigt) men då blir den i alla fall en väldigt snygg halsduk. Stickar med dubbelt garn så den blir lite tjockare än min Juno Regina, som jag fortfarande inte har blockat om. I och för sig så 700m/100g inte så tjockt garn och jag räknar med att blockning kommer att göra en del för bredden. Har stickat lite längre än på bilden, har just börjat på 5:e gången för diagram B och enligt mönstret ska det stickas 6 ggr. Men jag har gott om garn kvar, 51g, så jag tror att jag ska göra någon/några omgångar till. Mönstret är inte särskilt komplicerat, man kommer snart in i det och det är lätt att se om man stickat fel men det är rätt stort så det är inte det bästa om man stickar ute.

Se att båda stickningarna i denna post är från Knitty.com som verkligen är en fantastisk källa om man letar efter bra och roliga mönster. Man hittar nästan alltid något som man vill sticka när det kommer ut ett nytt nummer och denna gång var det Seascape som jag kände att jag ville sticka direkt när jag såg mönstret.

Annonser

2 svar to “Knitty stickningar”

  1. oppåpoppa said

    Håller med om att knitty.com alltid har en massa fina mönster. Många sockar vilket passar bra eftersom jag är besatt av det just nu.

  2. Kerstin said

    Ja man hittar alltid något roligt på Knitty.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: