Kerstins blogg om lite av varje

– men mest muddar

Strumpor, Seascape och mer strumpor

Posted by Kerstin på onsdag, juli 30, 2008

Har avslutat mitt andra par Jaywalker, tyvärr finns inte Magknits.com där mönstret fanns från början kvar men om man är med i Ravelry finns mönstret där som ett fritt ravelrymönster och om man inte är det kan man skicka ett mail till Grumperina så skickar hon mönstret.

Jag stickade strumporna i Lorna’s Laces Shepherd Sock i färgen Seaside. Stickade i den större storleken men med stickor 2mm så strumporna är rätt rymliga. Lorna’s Laces garnet var som vanlig helt fantastiskt att sticka med men jag fick testa färgen på några olika strumpmönster innan jag hittade ett som passade men Jaywalker är perfekt till de här färgerna.

***

Min Seascape Stole är också färdig, fast jag ska fixa lite med kanten eftersom jag inte är riktigt nöjd med blockningen. Jag tycker att det är svårt att få kanterna som jag vill ha dem. Kanske skulle jag försöka med vajrar, nu använder jag nålar för att spänna ut sjalar och det är knepigt att få det bra.

Jag använde inte samma garn som i mönstret (Rowan Kidsilk Haze) utan Grignasco MerinoSilk i mörklila, det var detta garn jag tänkt använda till Slow Bee sjalen till att börja med. Det är ett härligt garn att sticka med men det är så tunt att det är en bra idé att sticka det med två trådar. Jag hade 100g som jag delade i 2 st 50g nystan och det räckte precis till sjalen. Lade upp lika många maskor som i mönstret men stickade B delen 2ggr extra och när jag mätte så stämde sjalen nästan exakt med de mått som angavs på mönstret. Det spelar ju inte så stor roll med sjalar men det klart att blir det för smalt så liknar det ju en halsduk mer än en sjal 🙂 Var faktiskt lite beredd på att det skulle bli så i detta fallet men hade lite tur här eftersom jag inte provstickat något alls utan bara satte igång!

Nu stickar jag lite på olika gamla projekt, känner inte riktigt för att starta något nytt, fast snart ska jag börja på månadens sockor i Stickamerasockklubb, Spring forward.

Med tanke på min förra post kan man bara konstatera att både Seascape och Spring forward är från Knitty.com 🙂

Annonser

6 svar to “Strumpor, Seascape och mer strumpor”

 1. Annelie said

  Sjalen blev verkligen fin! Satte upp den på min ”att göra-lista” när mönstret kom men det finns så mycket som står på tur innan dess. Fast en dag så…

  I brist på blockningsvajrar: när jag blockade min Juno-stola använde jag de tunnaste strump- och jumperstickorna jag har. Tror att grovleken bör vara minst en mm tunnare än vad sjalen stickats med för att inte ”hålen” som blir kvar efter torkningen ska bli för markanta.

  Till vanliga trekantssjalar drar jag oftast tunt bomullsgarn genom överkanten och sen fäster jag bomullstråden med nålar i underlaget. Det funkar också väldigt bra. De andra två kanterna behandlas olika beroende på om de är raka eller ska ”spetsas”. Raka = mer bomullsgarn. Spetsiga = bara nålar direkt i spetsarna. Fast helst av allt skulle jag använt riktiga vajrar men man tager vad man haver.

  Ha en fortsatt trevlig sommar!

 2. LenaL said

  Så jättefina de är, både sockarna och sjalen! Garnet till Jaywalker passar ju perfekt, bland de snyggaste sådana jag sett!

  Ha det så jättegott

 3. Kerstin said

  Tack så mycket Annelie! Det mönstret var det första jag fastnade för i detta nummer av Knitty. Och det gick rätt snabbt och var roligt att sticka, även om man upprepade chart B många gånger så var det så varierande att man inte blev uttråkad. Efter Juno var jag lite misstänksam mot för långa stycken med repetitioner. 

  Tack för tipsen om blockning, det är nog lite så jag har funderat på att göra. Men jag tror också att mycket beror på att jag blir så trött i ryggen av att ligga på golvet och krypa. Om jag provar att blocka på en lite bekvämare höjd så tror jag att det skulle hjälpa. Mycket är nog för att jag slarvar när jag blir trött.

  Tittade in på din blogg som hastigast ( jag är ju på jobbet 😉 ), vilka fina sjalar du har gjort och vilka snygga bilder! Får komma tillbaka och titta mer när jag har lite bättre tid.

  Ha det så bra i sommarvärmen!

 4. Kerstin said

  Hej Lena och tack så mycket! Jag tycker själv att kombinationen med garn och mönster blev ganska lyckad! Var lite extra noga när jag kombinerade eftersom detta var det första lite dyrare sockgarn som jag köpt och det har legat rätt länge därför ville jag verkligen att sockorna skulle bli bra.

 5. SUSANNE said

  Är lite nyfiken bara… Var du på ”Ebbas” igår? Tycker mig känna igen sjalen.

 6. Kerstin said

  Hej Susanne,

  Jodå jag var på Ebbas igår 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: